Din Fonoteca lui Bogdan – Colinde interpretate de Grupurile SONG și MiniSONG, dirijate de Ioan Luchian MIHALEA!

Bun regăsit tuturor, sper că sunteți sănătoși și cu sufletul cald și luminos!

Pentru că suntem într-o lună „magică”, luna Decembrie, luna dorinţelor – o lună în care toţi ne străduim să fim mai buni, cu sufletul deschis spre familie şi prieteni, vom încerca să vă colindăm atât cât ne va permite spaţiul jurnalistic dedicat acestei rubrici, dar nu vom face altceva decât să fim intermediari între muzicienii aniversaţi sau comemoraţi în această lună şi dumneavoastră, fanii muzicii de calitate din România!

În fiecare an, exista o tradiție muzical-artistică în România – în data de 15 Decembrie a fiecărui an – membrii Grupului Coral SONG susţineau un concert extraordinar anual şi apoi se întâlneau la Sala de repetiţii a Casei de Cultură „Grigore Preoteasa” din Bucureşti unde sărbătoreau împlinirea unui nou an de activitate artistică a formaţiei, dar şi mai important, era ziua de naştere a regretatului fondator şi dirijor al acestui grup de excepţie din lumea noastră muzicală, a lui Ioan Luchian Mihalea !

SONG - Ioan Luchian Mihalea.1100. 1000 (agerpress.ro)
SONG – Ioan Luchian Mihalea.1100. 1000 (agerpress.ro)

Ce se întâmpla de fapt la aceste întâlniri anuale: se întâlneau membrii Song-ului din toate generaţiile, ca într-o mare familie, se cântau piesele celebre ale grupului, dar în special erau interpretate colinde româneşti şi internaţionale!

„Iac-Asa” (Simeon Niculescu) de pe albumul „Grupul coral „Song” (C&P 1998 Electrecord) interpretată de Grupul Coral SONG, dirijor Ioan Luchian Mihalea.

 

Despre activitatea artistică a muzicianului Ioan Luchian Mihalea – solist interpret, actor, compozitor, dirijor şi profesor şi a grupurilor artistice pe care le-a fondat – SONG, Minisong şi Cvintetul vocal LUCHIAN, am povestit și vom mai reveni pe larg în emisiunile speciale dedicate personalității sale artistice excepționale!

Grupul Coral SONG în concert la Sala Radio 1985.1100 (foto Agerpres)
Grupul Coral SONG în concert la Sala Radio 1985.1100 (foto Agerpres)

Aşadar, surpriza muzicală pe care o propun astăzi este să ascultaţi, în exclusivitate, aici la bogdandragomir.ro , minunatele colinde interpretate în anii 1980-1990, cu dragoste şi cu dăruire de membrii Grupurilor SONG şi MINISONG fondate şi dirijate de Ioan Luchian Mihalea!

Grupul MINISONG, fondat și dirijat de Ioan Luchian Mihalea (foto din arh. pers. Bogdan Dragomir)
Grupul MINISONG, fondat și dirijat de Ioan Luchian Mihalea (foto din arh. pers. Bogdan Dragomir)

Vă invit în minutele următoare să vă aşezaţi comod, să închideţi ochii şi să vă închipuiţi că auziţi la geam cântând un cor de colindători la ceas de seară, într-un decor superb de iarnă! Acest lucru se întâmpla în mod real, în fiecare an în perioada Crăciunului, în diferite cartiere ale Bucureştiului dar şi pe Valea Prahovei, unde Ioan Luchian Mihalea şi membrii Song-ului colindau în fiecare an şi erau aşteptaţi şi întâmpinaţi în mod tradiţional cu nuci, cozonaci, prăjituri şi un pahar cu vin!

Cvintetul Vocal LUCHIAN la Sala Radio.1100 (foto arhiva personala)
Cvintetul Vocal LUCHIAN la Sala Radio.1100 (foto arhiva personala Bogdan Dragomir)

Tuturor celor care îşi amintesc acele frumoase vremuri artistice dar şi ascultătorilor fideli de astăzi care iubesc muzica bună şi de calitate, vă doresc audiţie plăcută în continuare!

 „E ajun de Craciun”  – Grupul Coral SONG. 

„Astăzi s-a născut Hristos!” – Grupul MINISONG.

 „Bună dimineaţa la Moş Ajun!” – Grupul MINISONG. 

„Creştini, Crăciunul a sosit!” – Grupul MINISONG.

„Moş Crăciun, bine-ai venit!” – Grupul MINISONG, cu solistă Geanina Olaru.

„Colindă de pricină” – Grupul SONG.

„Steaua sus răsare!” – Grupul MINISONG.

„O, brad frumos!” – Grupul MINISONG.

„În seara de Mos Ajun!” – Alexandru Arşinel şi Grupul MINISONG.

„Jingle bells” – Grupul MINISONG.

„Lin şi Iară Lin” – Ştefan Iordache, Elena Cârstea şi Grupul MINISONG.

„Moş Crăciun” – Grupul MINISONG.

„Snow, snow!” – Grupul MINISONG.

„Santa Claus” – Grupul MINISONG.

 

Aceştia au fost artiştii interpreți de astăzi, ne vom reîntâlni săptămâna viitoare tot cu colinde românești, cu alţi interpreţi de valoare, însă până atunci vă doresc audiţie plăcută şi toate gândurile bune!

Ioan-Luchian-Mihalea-1100 (foto din arhiva Grupului Coral SONG)
Ioan-Luchian-Mihalea-1100 (foto din arhiva Grupului Coral SONG)

 

„La mulţi ani cu sănătate!” – Grupul SONG.

 

(Rubrica este realizată cu sprijinul Agenţiei de Presă RADOR, Agerpres şi al materialelor audio-video din arhiva personală. Mulțumiri speciale tuturor celor care au sprijinit realizarea acestui material jurnalistic).

Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)

Bogdan Dragomir – Muzician și jurnalist.