20181029_171644 Foto Biserică Cal. Giulești.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

Albume de colecție – De Paște, muzică pentru suflet! – „Patimile și învierea lui Iisus!” – Corul „Madrigal” dirijat de Maestrul Marin Constantin! „HRISTOS A ÎNVIAT!” (emis. din arhivă)

Bun găsit tuturor! Mi s-a părut potrivit în această perioadă, foarte apropiată de Sfânta Sărbătoare de Paște, să parcurgem împreună, din punct de vedere artistic-muzical, dar mai ales, sufletește, patimile și învierea Domnului nostru Iisus Hristos, cel care s-a sacrificat pentru ca noi, muritorii de rând, să putem fi puternici în clipele grele și să ne bucurăm împreună cu cei dragi de momentele frumoase ale vieții noastre!

Foto Booklet CD Patimile si invierea lui Iisus - Madrigal.Electrecord (foto si prel.1100 B.Dragomir)
Foto după coperta disc Patimile si invierea lui Iisus – Madrigal.Electrecord (foto si prel.1100 B.Dragomir)

Sunt Bogdan Dragomir și vă invit să ascultați un album muzical unic în discografia românească, ce ilustrează exact ce am descris mai sus, un album marca ELECTRECORD, înregistrat – în anul 1993 la Sala de Concerte Radio a Societății Române de Radiodifuziune – de Corul Național de Cameră MADRIGAL dirijat de Maestrul MARIN CONSTANTIN și intitulat „Patimile și învierea lui Iisus!”.

Foto 1.Booklet CD Patimile si invierea lui Iisus - Madrigal.Electrecord (foto si prel.1100 B.Dragomir)
Foto după interior disc Patimile si invierea lui Iisus – Madrigal.Electrecord (foto si prel.1100 B.Dragomir)

Albumul conține cântări religioase și versete biblice de rit ortodox, soliști – Lucian Bonifaciu și Constantin Petrescu, rostirea versetelor din Triod – actorul George Oancea, maestru de cor – Veronica Bojescu, maestru de sunet – Cornelia Andreescu, asistența tehnică – Erich Schafer, Silviu Zvorișteanu, editare digitală – Dorina Grosaru, consultant și expert în bizantinism – Titus Moisescu, informații conținut booklet – Părinte Dimitrie Stăniloaie, Sf. Ioan Gură de Aur!

20190327_131117 foto cover CD Patimile si invierea lui Iisus - Madrigal - Electrecord (foto si prel.1100 B. Dragomir)
20190327_131117 foto by cover CD Patimile si invierea lui Iisus – Madrigal – Electrecord (foto si prel.1100 B. Dragomir)

Atenție! Pentru a putea asculta și înțelege cu adevărat această înregistrare este nevoie de o stare specială, reculegere și împăcare cu sine a fiecăruia dintre noi! Amin!

Cu prilejul Sfintei Sărbători, vă doresc tuturor sănătate, liniște în suflet și „Paște fericit!” împreună cu toți cei dragi! HRISTOS A ÎNVIAT!

Audiție plăcută!

Foto 2. Booklet CD Patimile si invierea lui Iisus - Madrigal.Electrecord (foto si prel.1100 B.Dragomir)
Foto după copertă finală disc Patimile si invierea lui Iisus – Madrigal.Electrecord (foto si prel.1100 B.Dragomir)

„Patimile si învierea lui Iisus” de pe albumul „Patimile si învierea lui Iisus” (C&P 1995 Electrecord) interpretată de Corul Național de Cameră MADRIGAL dirijat de Maestrul Marin Constantin.

Sursa: Casa de discuri ELECTRECORD, materiale jurnalistice din arh. personală Bogdan Dragomir, fonoteca Radio România Regional. Mulţumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!

Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)

Bogdan Dragomir
Muzician și jurnalist la

logo Radio Romania Regional (C&P Radio Romania)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.